Forumul pasionatilor CFR

Pentru adevaratii pasionati

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Bine v-am gasit!

In jos 
+14
ALEXCFR
Admin
mersultrenurilor
ANDU2100HP
manudiscoid
IonutCFR2009
ionut_te
pontus-euxinius
de zwerver
edward_w92
VeV
silviu20061
COSTACHE MIHAIL
ionutz72
18 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
ionutz72
Administratori
Administratori
ionutz72

Data de inscriere : 19/06/2010
Varsta : 52

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyMier Iul 21, 2010 4:49 pm

Bine v-am gasit!Sunt din Brasov,si de mic am fost pasionat de trenuri. Dovada e ca de aproape 20 de ani lucrez in domeniu. Am fost initial SCB-ist cam 5 ani,apoi de vreo 15 ani incoace IDM II.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL
Moderatori
Moderatori
COSTACHE MIHAIL

Data de inscriere : 21/07/2010
Localizare : BUCURESTI

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyMier Iul 21, 2010 11:18 pm

Bine v-am gasit si pe acest forum! Sa speram ca vom reusi sa il imbogatim si pe acesta la fel ca si celelalte forumuri feroviare! rabbit
Sus In jos
silviu20061

silviu20061

Varsta : 56
Localizare : Bucuresti

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Iul 22, 2010 12:05 am

Salut la toata lumea, ma bucur ca a mai aparut inca un forum de profil, sper sa creasca repede si sa contina informatii utile in acest domeniu.

Foarte buna idea cu aceasta rubrica, este bine sa spunem si citeva cuvinte despre noi, sa spunem cum ne-a venit aceasta pasiune, de cind o avem.

Cind am implinit virsta de 7 ani am primit un start set cu trenulete cadou, acestea erau la scara 1 :120 TT BerlinerTTbahnen.Setul cuprindea o locomotiva V180 si trei vagoane de calatori pe boghie, linii cit sa se faca un oval si un transformator cu baterii de 4,5 volti din acelea patrate si plate care aveau lamelele de contact din tabla .Evident ca m-am jucat cu el pina s-au consumat cele doua rinduri de baterii luate de rezerva de parintii mei iar dupa aceea setul a stat strins cam 2-3 ani.In acest timp am fost la palatul copiilor la sectia de navomodelism unde am si facut citeva ambarcatiuni printre care si una cu motor.Totusi atractia fata de trenulete a fost mai mare si in preajma sarbatorilor de iarna am primit de la un prieten de al tatalui meu un vagon cisterna cadou, evident tot TT, si de data aceasta pasiunea pentru trenulete nu a mai incetat pina in 1991 cind am uitat efectiv de aceasta pasiune, totusi in acest timp pina in 2006 am mai luat asa foarte rar din strainatate cite ceva, am mai facut la citiva ani ceva revizii la ce aveam, le mai puneam asa sa vad daca mai functioneaza.Dar sa revenim la anii copilariei. :Din decursul anilor ce au urmat acestui prim set cu trenulete la TT am achizitonat o impresionanta cantitate de modele la TT acestea gasindu-se cu predilectie la magazinele :Hanul lui Manuc, Curtea Veche(libraria de linga anticariat), Ciresarii, Magazinul Victoria(etajul 3), Romarta Copiilor si foarte rar la Magazinele Unirea, Bucur Obor, toate aceste magazine aflinduse in Bucuresti.In anul 1984 odata cu inceperea serviciului ca angajat am hotarit sa cumpar si HO(1:87) acestea parindumi-se mai bine reprezentate din mai multe puncte de vedere ale detaliilor si erau mult mai stabile pe linii ca cele la TT.Cele la TT deraiau foarte des la curbe iar vagoanele erau foarte usoare.In ciuda multor improvizatii facute pentru a le face mai stabile am decis sa trec definitiv si irevocabil la HO(1:87).Am vindut totul la TT si am inceput sa cumpar numai la Ho din anul 1988 cind se stie era o penurie de trenulete, vremurile cind acestea se gaseau fara probleme apunind.Pentru a lua trenulete trebuia stat la cozi interminabile, erau liste de ordine, dar am reusit sa ocolesc aceste cozi prin mijloacele specifice acelor vremuri triste si innegurate.
In anul 2006 neavind ce face la birou am cautat pe internet trenulete electrice si am descoperit spre surprinderea mea destule saituri cu aceste trenulete atit in tara cit si mai ales in strainatate.De atunci am luat foarte multe trenulete ca atunci cind eram copil .
Acum am impartit trenuletele cu fiul meu in virsta de 18 ani care are si el aceasta pasiune.Eu am trenulete epocile I, II si III iar el epocile IV, V si mai nou VI.
Imi place foarte mult epoca II deoarece eu consider ca in aceasta perioada evolutia in general in Europa a materialului de cale rulanta a avut un avint foarte mare, iar aici o contributie foarte mare a avut Germania indiferent sub ce conducatori a fost.
Fac parte din AMFB(clubul nostru din Bucuresti al pasionatilor de modelism feroviar) si sunt bucuros de acest lucru, la intilnirile saptaminale(acum s-a stagnat o perioada de timp cu intilnirile din cauza lipsei unui spatiu pentru a ne putea desfasura activitatea, dar vom relua in curind intilnirile saptaminale) am ce invata mereu lucruri noi de la colegii de suferinta modelistica..
Deocamdata nu am diorama finalizata dar aceasta va veni in curind, sper sa fie mai buna decit cea pe care am avut-o la TT cu foarte multi ani in urma.
Sus In jos
VeV

Data de inscriere : 03/08/2010
Varsta : 26
Localizare : Municipiul Bacau

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyMar Aug 03, 2010 1:15 pm

Bine v-am gasit !

Sunt bucuros ca s-a descjhis inca un forum de profil ! Sper sa se dezvolte cat mai repede, si voi ajuta cat de mult pot dezvoltarea lui !
Sus In jos
http://www.trenulezze.ro
COSTACHE MIHAIL
Moderatori
Moderatori
COSTACHE MIHAIL

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyMar Aug 03, 2010 1:24 pm

Si noi ne bucuram VeV ca te-ai inscris pe acest forum! Poate ca aici nu vor mai fi scandaluri si certuri cum este pe forumul Trenuletz!
Sus In jos
ionutz72
Administratori
Administratori
ionutz72

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyMar Aug 03, 2010 1:40 pm

Fi binevenit VeV! Să fie într-un ceas bun!
Sus In jos
edward_w92

edward_w92

Data de inscriere : 02/08/2010
Varsta : 31

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyMier Aug 04, 2010 11:11 pm

Vreau sa urez pe aceasta cale utilizatorilor:
de zwerver
Lde 2100
sulzerul 0733
si nu in ultimul rand userului VeV,care imi este prieten apropiat, un calduros Bine ati venit!
Sper sa va faca placere sa colaboram in aceasta ramura,cea feroviara.

Cu stima,Eduard!
Sus In jos
de zwerver

de zwerver

Data de inscriere : 04/08/2010

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Aug 05, 2010 2:04 am

Bun gasit tuturor si mutumiri pentru invitatia de a ma alatura forumului lansata de catre Edward. Multumesc de urare Edward Smile
O scurta descriere despre mine: 36 de ani, sudent Very Happy, pasionat de muzica(metale grele si foarte grele, clasica, electronica, jazz) it@c( hardware la nivel avansat-entuziast), fotografie, astronomie, pasionat de proiecte de infrastructura si evident de trenuri. Sint subofiter M.I. in rezerva si ma laud Smile) cu o pleata de un metru si ceva Wink Vizavi de CFR am un adn sanatos din acest punct de vedere, strabunicul din partea tatalui meu a fost mecanic de locomotiva cu aburi de pe la 1900 pina prin 1945, din povestirile bunicului, strabunicul era mecanic pe simplon Pacific si in doua rinduri a fost decorat de regele (Ferdinand cred) o data pentru ca a salvat trenul regal care raminsese fara frine pe dealul Balota si a doua oara pentru ca a transportat tezaurul Romaniei in perioada primului razboi mondial la Tismana. Fratele bunicului, deci fiul strabunicul de care am povestit anteriora fost sef de gara la Caransebes si nu sint sigur dar cred ca a avut ceva functie si la gara din Timisoara. Din partea mamei unchiul a fost mecanic de locomotiva in Timisoara. Eu visam sa fiu mecanic de locomotiva cind eram mic Smile) Acum sint doar un calator, hoinar... de zwerver
Visez sa apuc ziua cind o sa calatoresc in tara noastra cu primul tren de mare viteza.
Sus In jos
ionutz72
Administratori
Administratori
ionutz72

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Aug 05, 2010 2:20 am

Impresionantă carte de vizită! Super!
Ne bucurăm că te afli printre noi! Smile
Sus In jos
edward_w92

edward_w92

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Aug 05, 2010 8:18 am

de zwerver a scris:
Bun gasit tuturor si mutumiri pentru invitatia de a ma alatura forumului lansata de catre Edward. Multumesc de urare Edward Smile
O scurta descriere despre mine: 36 de ani, sudent Very Happy, pasionat de muzica(metale grele si foarte grele, clasica, electronica, jazz) it@c( hardware la nivel avansat-entuziast), fotografie, astronomie, pasionat de proiecte de infrastructura si evident de trenuri. Sint subofiter M.I. in rezerva si ma laud Smile) cu o pleata de un metru si ceva Wink Vizavi de CFR am un adn sanatos din acest punct de vedere, strabunicul din partea tatalui meu a fost mecanic de locomotiva cu aburi de pe la 1900 pina prin 1945, din povestirile bunicului, strabunicul era mecanic pe simplon Pacific si in doua rinduri a fost decorat de regele (Ferdinand cred) o data pentru ca a salvat trenul regal care raminsese fara frine pe dealul Balota si a doua oara pentru ca a transportat tezaurul Romaniei in perioada primului razboi mondial la Tismana. Fratele bunicului, deci fiul strabunicul de care am povestit anteriora fost sef de gara la Caransebes si nu sint sigur dar cred ca a avut ceva functie si la gara din Timisoara. Din partea mamei unchiul a fost mecanic de locomotiva in Timisoara. Eu visam sa fiu mecanic de locomotiva cind eram mic Smile) Acum sint doar un calator, hoinar... de zwerver
Visez sa apuc ziua cind o sa calatoresc in tara noastra cu primul tren de mare viteza.

Daca de mic ti-ai dorit sa devii mecanic de locomotiva iar acum esti subofiter M.I. sa stii ca nu ai pierdut absolut nimic,se spune ca "serviciul in domeniul feroviar este ca o a doua armata", asta mi-a spus un domn,mecanic pe locomotiva la unul din operatorii privati.
Sus In jos
de zwerver

de zwerver

Data de inscriere : 04/08/2010

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Aug 05, 2010 11:40 am

Smile Stiu ce sa spune despre CFR cum ca ar fi ca o a doua armata, eu chiar o consideram ca fiind o prima armata avind in vedere numarul mai mare al angajatilor si mecanismul mult mai bine pus la punct (zic eu) de management si interconectare intre diversele nivele de comanda. In armata multe ordine se bat cap in cap lucru care daca si la CFR ar fi fost valabil s-ar fi vazut in statistici referitoare la evenimente nedorite. Deci pentru mine CFR is army no 1 Smile) poate o sa se modernizeze si Ea la standarde Nato cindva Smile)
In alta ordine de idei, am incheiat conturile cu subofiteria inca din 1996,sinr un spirit prea liber(tin) ca sa pot sta la cheremul cuiva, sint in rezerva, alttfel cum imi puteam permite sa am o pleata pina mai jos de briu Smile)
Sus In jos
pontus-euxinius
Mecanici
Mecanici
pontus-euxinius

Data de inscriere : 20/09/2010
Varsta : 27
Localizare : Bucuresti Nord Gara A

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyLun Sept 20, 2010 1:26 am

Ma bucur ca am dat peste acest forum.........Cum a spus si domn ministru ,,COSTACHE MIHAIL" sper ca aici nu va fi atmosfera de pe trenuletz.Voi veni cu cele mai bune poze pe care le am.
P.S.:Nu doresc conflicte cu alti membri ,ba chiar doresc intelegere si intruniri.
Bine v-am gasit!

Cu respect,Edi!
Sus In jos
ionutz72
Administratori
Administratori
ionutz72

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyLun Sept 20, 2010 5:44 am

Bine ai venit Edi printre noi ! cheers
Sus In jos
pontus-euxinius
Mecanici
Mecanici
pontus-euxinius

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyLun Sept 20, 2010 9:12 am

Multumesc Frumos!!!! cheers
Sus In jos
edward_w92

edward_w92

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyLun Sept 20, 2010 4:02 pm

Bine ai venit Edi, sper sa te simti cat se poate de bine pe forum aici. cheers
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL
Moderatori
Moderatori
COSTACHE MIHAIL

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyLun Sept 20, 2010 4:10 pm

Si din partea mea un bun venit. Doresc sa iti spun ca a doua oara cand ai fost banat pe trenuletz, nu a mai depins de mine! Aici suntem mai putini, si nu este atmosfera atat de incarcata asa cum este pe trenuletz! Ma bucur ca ai gasit acest forum, si sa speram ca pe acesta il putem tine sub control. Mult suces!

PS. Poti sa imi zici Mihail . Nu sunt ministru, ci doar acel nume este onorific, primit la inceputul meu pe acel forum.
Sus In jos
ionut_te

ionut_te

Data de inscriere : 30/09/2010
Varsta : 43
Localizare : Slatina

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Sept 30, 2010 3:06 pm

Salutări călduroase tuturor şi din partea mea!
Pentru început ţin în mod deosebit să vă mulţumesc tuturor pentru pasiunea de care daţi dovadă şi în mod special acelora care pe lângă pasiune mai adaugă şi costuri materiale, primesc injurii de la tot felul de angajaţi băţoşi, etc. pentru a înnoi continuu conţinutul acestor forumuri, conţinut din care îşi astâmpără "foamea" de informaţii atâţia pasionaţi. E o muncă demnă de luat în seamă şi de lăudat!
Eu sper să am timp suficient la dispoziţie pentru ceea ce pot posta, deci pentru a răspunde cât mai pe larg şi coerent la orice subiect nedezlegat (bineînţeles atât cât mă pricep!).

Pentru a menţine "trend-ul" topicului, pun în continuare şi o scurtă prezentare:

De mic (3-4 ani), de prima dată când am fost întrebat "ce vreau să mă fac" am ştiut un singur lucru: mecanic de locomotivă. De unde asta... habar nu am pentru că nimeni din familia mea nu a avut tangenţe cu calea ferată. Altceva mai frumos nu am reuşit să aflu de atunci (din punctul meu de vedere!) şi a rămas singurul lucru pe care am dorit cu adevărat să îl fac până în prezent şi la care se pare că nu o să renunţ niciodată. Iniţial am considerat că o facultate cu profil apropiat (tracţiune electrică) îmi va facilita accesul deoarece liceul nu am reuşit să-l fac în domeniu însă afară de cunoştiinţe nu prea m-a ajutat, ci dimpotrivă, când am reuşit să fac şi şcoala de mecanici de locomotivă toţi m-au privit cu suspiciune crezând că de fapt urmăresc altceva decât un simplu post de mecanic ceea ce mi-a pus multe beţe în roţi (cum să înţeleagă cineva că o meserie se poate face şi din pasiune?!?!). Am reuşit însă să trec peste toate greutăţile, mai puţin angajarea. Acum, cu toate că situaţia este destul de nasolă şi în acest domeniu, deşi am un sevici destul de bun, nu pot renunţa la idee şi urmăresc chiar şi cea mai mică portiţă pentru ceea ce mi-am dorit de atâta timp.

Ăsta sunt eu... pasiunea-i mai presus de aproape orice (familia este pe primul loc, desigur), nebun de legat cum îmi spun prietenii din cauza pasiunii, îmi place să călătoresc oricât de mult şi oriunde, încă îmi place ţara asta, electronică cât cuprinde, iar muzica bună, vinul, berea şi-o friptură sunt oricând binevenite!

Cu speranţa că nu v-am plictisit de tot, vă urez nervi de oţel în continuare şi succes în tot ceea ce vă propuneţi!
Sus In jos
ionutz72
Administratori
Administratori
ionutz72

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Sept 30, 2010 4:09 pm

Bine ai venit tizu printre noi Smile
Sus In jos
pontus-euxinius
Mecanici
Mecanici
pontus-euxinius

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Sept 30, 2010 7:34 pm

ionut_te bine te-am gasit aici! Din partea mea iti urez un mare si larg bun venit , cu aceeasi prietenie cu care am fost primit si eu aici ! Te astepatam cu toti curiosi cu cat mai multe poze si informatii foarte interesante!
cheers
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL
Moderatori
Moderatori
COSTACHE MIHAIL

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Sept 30, 2010 9:26 pm

Bine ai venit ionut_te. In sfarsit, acum suntem 20 de membri, deci putem spune ca forumul este unul stabil si complet!!! Very Happy Pana aici a fost greu!!!
Sus In jos
ionut_te

ionut_te

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyVin Oct 01, 2010 8:46 am

Mulţam' fain de primire!
Nu promit că o să contribui prea mult cu poze pentru că în perioada când băteam drumurile de fier şi aveam ce poza nu aveam cu ce, iar acum am cu ce dar nu prea mai pot pleca... Oricum, se pare că ar fi ceva şanse să prind ceva prin CFR silent şi dacă reuşesc vă promit unele din cele mai intersante poze!
Până atunci, toată bibliografia de care dispun vă stă la dispoziţie!
Sus In jos
edward_w92

edward_w92

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptySam Oct 02, 2010 9:49 am

ionut_te a scris:
Mulţam' fain de primire!
Nu promit că o să contribui prea mult cu poze pentru că în perioada când băteam drumurile de fier şi aveam ce poza nu aveam cu ce, iar acum am cu ce dar nu prea mai pot pleca... Oricum, se pare că ar fi ceva şanse să prind ceva prin CFR silent şi dacă reuşesc vă promit unele din cele mai intersante poze!
Până atunci, toată bibliografia de care dispun vă stă la dispoziţie!

Bine ai venit ionut_te, speram sa te simti bine aici, si tot am o intrebare, ce DA e cel de la avatarul tau?
Sus In jos
ionut_te

ionut_te

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptySam Oct 02, 2010 9:24 pm

Mulţumesc Edward!
DA-ul este: 62-1210-4
Îmi pare rău că nu v-am cunoscut mai devreme (pe tine şi ceilalţi din zonă), am petrecut nişte clipe frumoase în perioada vară - toamnă - iarnă 2009, chiar în Pângăraţi, în interes de serviciu, dar şi ceva timp liber... Sad
Sus In jos
IonutCFR2009

Data de inscriere : 27/10/2010
Localizare : Braila

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyMier Oct 27, 2010 11:41 pm

Bine v-am gasit!
Este al doilea forum cu profil feroviar la care subscriu. De la bun inceput mi-a placut grafica deosebita a forumului. Sper ca voi gasi si aici la fel de multe informatii utile din domeniul feroviar atat de drag mie, inca din perioada copilariei.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL
Moderatori
Moderatori
COSTACHE MIHAIL

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! EmptyJoi Oct 28, 2010 12:41 am

Ooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!! ce surpriza!!!! Asa este! Vei gasi destule informatii pe acest forum, si nu numai atat! Pe langa trenuletz unde fiind multi membri apar scandaluri tot timpul, aici toti ne respectam si ne ajutam prin postarea de tot felul de informatii care ne sunt de folos!!!

BINE AI VENIT!!!
Sus In jos
Continut sponsorizat

Bine v-am gasit! Empty
MesajSubiect: Re: Bine v-am gasit!   Bine v-am gasit! Empty

Sus In jos

Bine v-am gasit!
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Am gasit pe net