Ziua 9 Bosnia Hertegovina ; Croatia ; Serbia .
Din Zagreb seara am plecat spre Sarajevo lume putina am stat singur in comp am dormit pana dimineata aproape de Sarajevo , cand ma trezesc si ma uit pe geam ce sa vad saracie si urme ale razboiului , la rascruce de drumuri erau cazemate din beton cu mici hublouri care aveau gratii , sigur sunt de pe vremea razboiului din anii 90 cand acolos e impuscau zi de zi .
Prima poza in Bosnia ; Doboj
Sarajevo ; cladirea garii vazuta dinspre oras .
Foste vag Suedeze aduse in Bosnia
Interiorul garii , desi erau afise cu fotografiatul interzis
Peroanele garii , un astfalt care sigur e de pe vremea lui Tito
Turnul de comanda , pe el au ramas urmele gloantelor e plin de gaurele , ciuruit
Trenul cu care ma venit din Zagreb
Urme ale civilizatiei ce a fost candva in aceasta gara si nu numai aici se gaseste in toata Ex. Iugoslavia , acum totul a ramas in urma si ce au avut sa dus de rapa exmplul lifturilor ce existau la fiecare peron cate 2 lifturi la un peron care in anii 80 asa ceva nu vedeai in alte tari si uiote ca in Iugoslavia exista asa ceva , oricum Iugoslavia a fost o mare putere care dupa moartea lui Tito sa dezmembrat inloc sa continue sis a pastreze ce aveau . Am vorbit cu cativa oameni in tren si am intrebat dece au ales aceasta dezmembrare dar nici ei nu stiu ce sa zica , au zis ca totul ar fi plecat pe motiv de religie altii ca nu au ajuns la un numitor comun cicne sa detina puterea , cert e ca lumea regreta vremea lui Tito asta e clar . De pe urma razboiului Bosnia a fost cea mai afectata si cea mai distrusa , acum lumea traieste asa cum poate calea ferata e la pamant rareori sa prinda 50 km/h la trecerile de nivel nu exista bariere sau semnale acustice , trenul opreste la fiecare trecere de nivel se asigura ca nu vine masina si apoi trece
cam asta e in Bosnia .
Trenul Ploce-Sarajevo-Zagreb
Nu exista afisaje , se anunta ca trenul x pleaca de la linia y si la cate trenuri au ei pe zi cred ca nu depasesc 20 am uitat sa le numar . Exista pe vremuri si afisaje acum se mai vad dor unele bare metalice ce atarna de tavanul peroanelor
2 loco bo-bo
Trenul Sarajevo-Beograd , cu care am plecat si eu .
O cazatura de regio
Zenica
Zavidovici
Alte peisaje inainte de Doboj
Un triaj inainte de Doboj care acum este parasit , el era si electrificat , pe vremuri exista trafic destuld e intens .......
Doboj
Trecerea granitei dintre Bosnia si Croatia
In Croatia un motor nou nout in teste .
Strizivojna Vrpolje
Beograd
Vagoane din care se compune trenul Romantica
BO-BO care a adus trenul (vagonul) de la Sarajevo
O aburoasa
Urmeaza Ziua 10
ultima .