Mesaje : 39 Data de inscriere : 02/08/2010 Localizare : Slanic prahova
Subiect: PREZENTAREA ORASELOR DIN ROMANIA Mar Aug 17, 2010 10:44 pm
Sighisoara noaptea
Lde 2100
Subiect: Re: PREZENTAREA ORASELOR DIN ROMANIA Mar Aug 31, 2010 2:08 pm
Petrosani
Lde 2100
Subiect: Re: PREZENTAREA ORASELOR DIN ROMANIA Dum Sept 19, 2010 9:34 pm
O parte din Hunedoara vazuta de sus. Industria este ruina in Hunedoara.Mare pacat de acest oras superb. Nu stim sa valorificam nimic in tara asta.
Castelul Huniazilor.
Goanga
Mesaje : 55 Data de inscriere : 19/08/2010 Varsta : 30 Localizare : Alba Iulia
Subiect: Re: PREZENTAREA ORASELOR DIN ROMANIA Sam Oct 09, 2010 6:17 pm
Alba Iulia - Trecutul in prezent Alba Iulia este un oras incarcat de istorie. A fost atestata documentar pentru prima data ca fiind capitala Daciei Apulensis in timpul domniei lui Marcus Aurelius. Apoi, dupa 1641 a devenit capitala Principatului autonom Transilvania, unde in 1918 s-a semnat actul de Unire al Principatelor Romane.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cetatea Alba Iulia este considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din Ardeal. Avand ziduri lungi de 12 kilometri si o suprafata de aproape 100 de hectare, cetatea este formata dintr-un fort central si sapte bastioane cu porti baroce.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Traseul celor 3 fortificati Traseul celor 3 fortificati cuprinde un teren situat in imediata apropiere a portii a 3 dar si a Catedralei Reintregiri. Acest traseul cuprinde printre altele si o mica armata habsburgica . Micuta armata este formata din peste 50 de soldati, toti imbracati în uniforme specifice primei jumatati a secolului al XVIII-lea. Armata este formata din trei corpuri: cavalerile, infanteie si artilerie, fiecare din aceste corpuri având propria uniforma specifica.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
In fiecare zi, la ora 12:00 se face schimbul garzii.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cetatea Alba Carolinare are km intregi de ziduri.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Un mica slide si o filmare cu schimbarea garzii
Eu v-am prezentat o mica parte a orasului Alba Iulia. In acest minunat oras mai puteti vizita si Catedrala Reintregirii Neamului, Muzeul Uniri (au o bogata colectie de exponate), Sala Unirii (este sala unde sa semnat documentul prin cae se uneau cele 3 tarii romanesti), Catedrala romano-catolica, Biblioteca Batthyaneum si multe multe alte obiective turistice. Eu sper ca mi-am indeplinit scopul, acela de a va face sa vizitati acest minunat oras.
Daca ce am scris mai sus va plictisit sau considerati ca v-am rapit prea mult timp va rog sa ma scuzati
COSTACHE MIHAIL Moderatori
Mesaje : 379 Data de inscriere : 21/07/2010 Varsta : 52 Localizare : BUCURESTI
Subiect: Re: PREZENTAREA ORASELOR DIN ROMANIA Sam Oct 09, 2010 6:58 pm
Un oras interesant! Eu am fost de cateva ori in Alba Iulia insa nu am reusit sa vizitez tot orasul.