06.09.-11.09.2014 Am facut o excursie in tarile balcanice cu biletul Balkan Flexipass pe ruta:
Bucuresti-Timisoara-Vrsac-Beograd
Beograd-Skopje-Thessaloniki
Thessaloniki-Neoi Pori-Larisa-Kalambaka (aicis e afla manastirile de la Meteora)
Kalmbaka-Larisa-Atena
Atena-Kiato-Diakofto-Kalavrita
Kalavrita-Diakofto-Kiato-Atena
Atena-Thessaloniki
Thessaloniki-Sofia-Ruse
Ruse-Deva (Nesebar) - Bucuresti
Ziua 1
Bucuresti-Timisoara cu 1695, loc in 21-86 aproape de usa care era defecta si tot drumul s-a inchis si s-a deschis, nu a stat 2 minute fara sa nu se plimbe, deja in Caransebes nu o mai suportam, am avut ghinionuls a am loc si aproape de ea iar vagonul era cam plin deci nu aveam unde sa ma mut . Intr-un final am ajuns la Timisoara .
Timisoara-Vrsac
Stamora Moravita
Vrsac
Si Desiro Vrsac-Timisoara
Motorul sarb ZS Vrsac-Beograd Dunav
O gara model Mav din Serbia, nu doar la CFR sunt abandonate aceste gari dar si in Serbia e cam la fel .
Am ajuns in Beograd Dunav
Mersul trenurilor din zona
Mersul trenurilor din gara Beograd Dunav
Gara vazuta din strada
Dupa ce injuram CFR si ZS incepem sa ne plimbam prin Beograd, ca au scos trenul direct Bucuresti-Beograd si ne obliga sa schimbam acum 3 trenuri plus ca te lasa intr-o gara la marginea orasului sid e acolo pana in gara mare trebuie sa mergi pe jos cam 35-40 de minute daca nu faci pauza, daca te mai si opresti faci mai mult . Am spus "injuram" adica si restul calatorilor din tren in care erau si multi straini care nu stiau drumul la fel ziceau .
Prin Beograd
Urmele razboiului din anii '90
Un Tramvai nou
Cred ca este regionala de cai ferate ZS
In capatul bulevardului se vede gara principala
Holul caselor de bilete
Mersul trenurilor
Liniile
Acolo se urca masinile in vagoane.
Trenul "LOVCEN" Beograd-Podgorica-Bar
Vagoane din Muntenegru ZELJEZNICKI CRNE GORE
Trenurile Regionale cu ramele electrice
Trenul Beograd-Budapest
Un tren de la Nis cu intarziere de 120 minute
Trenul "NUSIC" Beograd-Sofia
Trenul "HELLAS" Beograd-Skopje-Thessaloniki ; cu el urma sa calatoresc spre Grecia de la 18:45 pana la 11:10, timp de dormit destul pana la destinatie .
Are si un vagon grec OSE care este cel mai modern din toata garnitura si clar ca in el am stat .
Prezentarea vagonul clasa 2 OSE 21-96 parca are ca si serie .
Cam atat pentru prima zi, dupa ce a plecat trenul am dormit pana la granita cu Macedonia iar de acolo in 40 de minute esti in capitala la Skopje dar cum era ora 5 si era intuneric nu am facut poze, trenul a stat 5 minute in Skopje si apoi a continuat spre Grecia iar eu somn mai departe .